Συχνές Ερωτήσεις

Διότι προσφέρουμε ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσίας στους χρήστες που θα συνεργαστούν μαζί μας. Δεν αγοράζετε απλά μία συσκευή, αλλά αναλαμβάνουμε τη σωστή τοποθέτησή της και την εκπαίδευσή σας στη χρήση των αυτοματισμών. Επίσης, εαν η λύση αφορά τους αυτοματισμούς σπιτιού, σχεδόν όλες οι συσκευές μπορούν να ελέγχονται από μία και μόνο εφαρμογή, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση και την εποπτεία του smart οικοσυστήματός σας.

Οι υπηρεσίες της Home2Phone παρέχονται αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου στο χώρο σας.

Επειδή η τοποθέτηση του διακόπτη WiFi γίνεται στον πίνακα ασφαλειών, την αναλαμβάνει πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος που είναι συνεργάτης της εταιρείας μας.

Μετά την τοποθέτηση των συσκευών, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει να κατεβάσετε τις αναγκαίες εφαρμογές στο κινητό σας τηλέφωνο και θα γίνει εκπαίδευση σχετικά με τη λειτουργία τους. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο ή να μας στείλετε e-mail μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, μπορούμε να κανονίσουμε να περάσουμε ξανά από το χώρο σας για να σας βοηθήσουμε.

Μπορείτε, πατώντας στο παρακάτω link: https://www.home2phone.gr/orders να κανεται το αίτημα σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Στο σύστημα μπορούν να συνδεθούν πολλές συσκευές (περισσότερες από 30), οπότε αν οι ανάγκες σας αλλάξουν, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε επιπλέον.

Ορισμένοι αισθητήρες έχουν μπαταρίες οι οποίες χρειάζονται αλλαγή μία φορά κάθε δύο χρόνια. Η εφαρμογή του κινητού θα στείλει ειδοποίηση όταν κάποιος αισθητήρας χρειαστεί νέα μπαταρία την οποία μπορείτε είτε να αλλάξετε μόνοι σας είτε να μας καλέσετε να αναλάβουμε εμείς τη διαδικασία.

Οι συσκευές του οικοσυστήματος επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω συχνοτήτων 2.4 GHz. Σε περίπτωση που το router σας το υποστηρίζει, μπορείτε να έχετε ενεργοποιημένη τη συχνότητα WiFi 5 GHz για να συνδέεστε στο internet από το κινητό σας τηλέφωνο ή την τηλεόραση, αλλά πρέπει να είναι ενεργή απαραίτητα και η συχνότητα WiFi 2.4 GHz ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν οι αισθητήρες. Αν κάποιο router δεν έχει δυνατότητα χρήσης στη συχνότητα των 2.4 GHz, δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν οι έξυπνες συσκευές ώστε να λειτουργήσει το οικοσύστημα.

Εξυπηρετούμε τις περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Πείτε μας σε ποιο χώρο θα γίνει η τοποθέτηση και θα σας ενημερώσουμε αν μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 217 000 1314 από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, τις υπόλοιπες ώρες.

Αν αλλάξουμε router και το ρυθμίσουμε με το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό όπως το προηγούμενο, οι συσκευές θα συνδεθούν και θα λειτουργήσουν κανονικά χωρίς να χρειαστεί ξανά συντονισμός.

Για λόγους ασφαλείας, αν αλλάξουμε κωδικό ή όνομα εμφάνισης στο router, θα χρειαστεί να γίνουν reset όλες οι συσκευές και να συντονιστούν ξανά από την αρχή.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε πρίζα (όπως και το router σας) θα σβήσουν, οπότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω internet με το κινητό σας τηλέφωνο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε στο χώρο σας μία συσκευή που να σας ειδοποιεί με sms στο κινητό σας όποτε υπάρχει διακοπή ρεύματος και να τοποθετήσετε UPS στο router και στα hub του οικοσυστήματος ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία σε περίπτωση ολιγόωρης διακοπής ρεύματος.

Οι συσκευές επεξεργάζονται τοπικά τις εντολές μας χωρίς να στέλνουν πληροφορίες σε κάποιον server (εξαίρεση η περίπτωση χρήσης χώρου cloud για αποθήκευση δεδομένων των καμερών).

Το “κλειδί” για κάθε έξυπνο σπίτι είναι το δίκτυο WiFi. Εάν έχουμε ακολουθήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε ένα ασφαλές δίκτυο WiFi, η πιθανότητα παραβίασης είναι σχεδόν μηδενική. Επίσης, τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν οι έξυπνες συσκευές για να επικοινωνούν μεταξύ τους είναι πολύ ασφαλή (χρησιμοποιούν την ίδια κρυπτογράφηση 128-bit που εφαρμόζουν τα περισσότερα μεγάλα χρηματοοικονομικά συστήματα).

Οι εφαρμογές του οικοσυστήματος που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία μας δεν έχουν κάποια συνδρομή. Αυτή η πολιτική ακολουθείται από τις συγκεκριμένες εταιρείες που συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια και πιστεύουμε πως δεν θα αλλάξει στο μέλλον. Υπάρχουν ορισμένες επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται μέσω συνδρομής στους χρήστες, μόνο εφ’ όσον συμφωνήσουν και τις επιλέξουν.